Bør du anskaffe dig en partner til din kanin?

Published:

Updated:

Indledning: Bør du anskaffe dig en partner til din kanin?

Kaniner er meget sociale dyr, der lever i et hierarki og har en klart defineret hakkeorden.

De er også territoriale og vil ikke tøve med at angribe en anden kanin, hvis de mener, at den trænger ind på deres område. Hvis du har en kanin som kæledyr, er der en god chance for, at den har været ensom.

Bør du anskaffe dig en partner til din kanin?

Kaniner, der lever i fangenskab, har tendens til at have et højt angst- og stress niveau, da de er meget følsomme dyr, så det giver god mening, at det at lade den være alene i dit hjem sandsynligvis gør dens liv vanskeligere, end det behøver at være.

Det positive er, at din kanin sandsynligvis vil sætte pris på selskab. Selv om de kan være territoriale, elsker kaniner at være sammen med deres venner.

En partner til din kanin vil effektivt fjerne dens ensomhed, give den noget nyt at udforske og give den lidt legetid med en på hans egen størrelse.

Forkæl din kanin: De bedste webshops til kanintilbehør

Velkommen til vores guide til de bedste danske webshops, hvor du kan finde alt det nødvendige tilbehør til at forkæle din kanin. Vi har nøje udvalgt disse 2 webshops, der skiller sig ud med deres brede udvalg og kvalitetsprodukter til kaniner.

Dyreverdenen

Dyreverdenen.dk - Alt hvad din kanin behøver

Dyreverdenen.dk

  • Stort udvalg af produkter til kaniner
  • 2-3 hverdage leveringstid
  • Gratis fragt ved køb over kr.299
  • 60 dages returret

Foderhulen

Foderhulen.dk - Webshop med kvalitetsfoder til din kanin.

Foderhulen.dk

  • Stort udvalg af sundt foder til kaniner
  • 1-3 hverdage leveringstid
  • Gratis fragt ved køb over kr.500
  • 14 dages fortrydelsesret

Hvorfor har du brug for en partner til din kanin?

Kaniner er meget sociale dyr og trives helt sikkert i sociale omgivelser. Problemet er, at kaniner i vores samfund ofte holdes som indendørs kæledyr og efterlades alene i lange perioder. Dette fører til en masse stress og angst hos kaninen, da den er meget følsom. På den positive side vil din kanin sandsynligvis sætte pris på selskab.

Selv om de kan være territoriale, elsker kaniner at være sammen med deres venner. At have en anden kaninven er den bedste måde at holde din kanin med selskab, give den noget nyt at udforske, give den en legekammerat på sin egen størrelse og give den noget at lave de dage, hvor den ellers bare ville være doven.

Er din kanin steriliseret eller kastreret?

Kaniner bliver normalt steriliseret eller kastreret i en alder af 6 måneder, efter at de er blevet lidt mere modne. Inden da er de udsat for alvorlige sundhedsproblemer, herunder leversvigt. Hvis din kanin ikke er steriliseret eller kastreret, bør du vente med at introducere en anden kaninven, indtil din kanin er voksen.

Du bør også undersøge, om din kanin er steriliseret ved at tage den med til en dyrlæge. Selv om de fleste dyrlæger vil kunne se, om en kanin er steriliseret eller kastreret, kan det aldrig skade at få det bekræftet.

Hvorfor det er bedst for kaniner at være to (eller flere) kaniner

Kaniner har et stort socialt hierarki, og de sover regelmæssigt sammen med nogle få partnere, som de er tæt knyttet til. Huskaninerne har ikke mistet denne instinktive sociale adfærd gennem årene.

Den ligner menneskers adfærd. Kaniner har ligesom mennesker brug for socialisering og opmærksomhed, og kun andre kaniner kan virkelig tilfredsstille dette behov.

Gladere kaniner

Kaniner bliver gladere af at være sammen med andre kaniner. Når vi ikke selv altid er tilstede, så har de altid nogen til at holde dem med selskab. Kaniner er også bedre i stand til at tage hensyn til hinandens behov, end mennesker kan.

På grund af dette bliver kaninerne lykkeligere. De vil være i stand til at nusse og pudse med andre kaniner mere naturligt end mennesker, fordi mennesker naturligvis aldrig vil kunne erstatte en fra samme artsfælle.

Tips til at introducere en partner til din kanin

Før du tager en anden kanin ind i huset, skal du sikre dig, at din kanin er sund og glad. Ellers går introduktionen af en ny ven måske ikke så glat, som du gerne vil have det. Du bør tage din kanin med til dyrlægen til et tjek inden introduktionen, så den er fri for infektioner.

Det vil gøre overgangen lettere for både din kanin og den nye ven. Kaniner er territoriale dyr, så du skal sikre dig, at din kanin føler sig tryg og sikker i sine omgivelser, før du tager en ny ven ind. Det kan du gøre ved at udvide din kanins opholdsrum eller ved at tilføje flere berigende ting til dens opholdsrum.

Du bør også sørge for, at begge dine kaniner er steriliserede eller kastrerede for at undgå uønskede graviditeter.

Sådan finder du den rigtige partner til din kanin

Der er et par måder at gå til værks for at finde den rigtige partner til din kanin. Du kan adoptere en kanin fra et dyreinternat – helst et, der har erfaring med kaniner. Dernæst skal du sikre dig, at den nye kanin er sund og rask.

Vælg en kanin, der er aktiv, har sunde øjne og ører og spiser godt. Du skal sørge for, at du langsomt introducerer de to kaniner. Gør det ved at holde dem i separate områder og så langsomt bringe dem sammen. Hold øje med kaninerne i de første par uger, da man aldrig ved, hvad der kan ske. Hvis kaninerne kommer godt ud af det med hinanden, kan du lade dem gå frit omkring sammen.

Konklusion

Kaniner er søde, nuttede og intelligente dyr, som er fremragende kæledyr. Desværre er mange ejere ikke klar over, at de har brug for en masse opmærksomhed og pleje for at forblive glade.

Hvis du vil anskaffe dig en kanin, skal du sørge for, at du har den nødvendige tid og viden til at passe dem ordentligt. Men ellers er det allerbedste du kan gøre at anskaffe dig en partner til din kanin. Din kanin vil elske dig for det.

FAQ

Herunder finder du nogle relaterede spørgsmål som vi har fået fra vores brugere.

Kan en enkelt kanin være glad?

Kaniner kan være glade for at leve som singler, hvis de har nok selskab fra mennesker. Men en kanin der har været vant til at leve sammen med en anden kanin, vil sandsynligvis ikke blive helt lykkelig af at være alene. En efterladt kanin vil nogle gange acceptere en ny partner meget hurtigt.

Er det OK at have 2 hankaniner sammen?

To hankaniner kan godt leve sammen, men dette er normalt den mindst vellykkede parring. For at en han-han-parring skal fungere, skal den ene kanin være meget mere underdanig end den anden. De skal også kastreres. Kastrerede hanner har en tendens til at være roligere og mere tilbøjelige til at komme overens.

Bliver kaniner jaloux?

Uanset hvor mange kaniner du bor sammen med, skal de betragtes som en del af familien. Hvis din kanin ikke føler, at de er en prioritet, bliver de jaloux. Kaniner kræver opmærksomhed og vil handle ud fra dette hvis de ikke modtager den.

Bliver kaniner knyttet til deres ejere?

Kaniner er meget sociale væsner, der danner stærke bånd. Som sådan kan kaniner godt danne ét stærk bånd til sin primære omsorgsperson.

Glemmer kaniner deres ejere?

Når en kanin lærer deres betydning, vil dine ansigtsudtryk blive indprintet i deres hukommelsen. Det betyder, at ja, kaniner husker deres ejere. Hvis en kanin genhuses, kan den blive forvirret og desorienteret af nye ejere i et stykke tid. Da kaniner nyder rutine, vil en genhuset kanin også savne sin tidligere ejer.

Seneste kanin blogs